gruodžio 22, 2009

Užkalnio knyga: sunku paaiškinti, bet tikrai pasisekė

Tai štai, knygos "Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį" pirmasis leidimas iššluotas (rašymo metu dar buvo Vilniaus Akropolyje, bet Vilniaus centre jau nebe). Teko atšaukti papildomą pristatymą Vilniuje ir renginius Kaune, Klaipėdoje ir Nidoje gruodžio mėnesį. Spaustuvė spausdina antrą leidimą, kuris bus sausio pradžioje, ir renginius teks organizuoti iš naujo.

Skųstis būtų gėda, tik gaila skaitytojų, kurie norėjo ateiti į susitikimą su manimi, ir iš to nieko neišėjo. Aš labai atsiprašau, bet nei leidykla, nei autorius nenumatė tokio pardavimo greičio.

Man sunku paaiškinti, kodėl taip išėjo. Tikriausiai aktualios temos, patrauklios kainos ir ryškaus viršelio derinys. Ačiū visiems, kas skaito.

15 komentarų:

ztkp.lt (Paulius) rašė...

Pala pala, Andrius, dar Brigita Speičytė nepamirkė savo plunksnos rašale ir nepaskelbė, ką mano apie tamstos susitikimus su skaitytojais, dalyvavimą "Labame Ryte", "Lietuvos radijo" laidose ir visą kitą, rašytojui nė pro kur nepriderančią veiklą! Va tada bus galima džiaugtis arba verkt.

Andrius Užkalnis. rašė...

Negaliu laukti Brigitos Speičytės, bet kad jai būtų lengviau apsispręsti, antrasis leidimas turėtų būti su begėdiškomis citatomis ant nugaros.

Anonimiškas rašė...

Sveikinimai!

Dar neskaičiau ir nevarčiau knygyne, bet tikiuosi, kad primins „Czechs in a Nutshell“
http://www.expats.cz/prague/article/books-literature/czechs-nutshell/

O dėl atsiliepimų, tai..

> Negaliu laukti Brigitos Speičytės,
> bet kad jai būtų lengviau
> apsispręsti, antrasis leidimas
> turėtų būti su begėdiškomis
> citatomis ant nugaros.

Gal su pačia begėdiškiausia ant viršelio?

Anonimiškas rašė...

Vakar dar maciau Pegaso knygyne Panoramoj.Nupirkau vyrui dovanu (nes pati paskaitineju Jusu bloga) ir bandziau nuvaziuoti i knygos pristatyma Akropolyje- tai tik bandziau, ne pasirinktas laikas pats baisiausias -12 val, kai visi tinginiai ir miegaliai issibruka dovanu pirkti.Akropoli maciau tik akies krasteliu, tad lauksim kito karto.
Kandziu, astriu ir siltu svenciu.
Zemaite

Andrius Užkalnis. rašė...

Ant viršelio nedėsiu citatų, viršelis yra išbaigtas dalykas, o nugarėlė kitas reikalas.

Tikiuosi, kad tos Jūsų minimos knygos apie čekus visgi neprimins, nes anglakalbės literatūros apie užsieniečius su tuo pačiu vienodu humoru - pilnos pakampės, perskaičius tris tokias knygas, daugiau nebesinori imti į rankas, ir aš nenorėjau, kad manoji būtų dar viena toje eilėje. Manau tačiau, kad bus linksmas skaitymas.

Dėl Akropolio laiko: kaip tik ir buvo suplanuota visiems tinginiams :)

Kwame N'Kruma rašė...

Sakiau ir sakysiu, kad Uzkalnis nenutuokia nei apie rasyma, nei apie marketinga.

Marija rašė...

Oho, džiaugiuosi, kad spėjau nusipirkti, kol dar buvo prekyboj! Pirkau sekančią dieną po to, kai apie ją sužinojau ir dabar skaitau po vieną skyrių per dieną - "taupausi", nes žinau, kad kitaip perskaityčiau per trečdalį dienos. Studijuoju anglų kalbą ir dar pirmam kurse žiauriai pamilau UK, jų british accent ir pačią kultūrą, todėl Jūsų knyga yra labai labai įdomi, nes būtent ko trūksta anglų kalbos studijose, tai supažindinimo su britų kultūra ir to "kodėl yra taip, o ne kitaip". Todėl ačiū Jums už tai :)
P.S. 12 val. tiems "mėgstantiems pamiegoti" tikrai nėra pats tinkamiausias metas, todėl visai džiaugiuosi, kad dar bus knygos pristatymų - gal šįkart pavyks atsikelt, ateit pasiklausyti ir parašo paprašyti ;)

Anonimiškas rašė...

suzinojau daug

ežiukai rašė...

:) o aš Kaune dar šiandien radau (ne, ne Akropolyje, o Roto knygyne). Labai apsidžiaugiau ir įsigijau ;).Pardavėja paklausė kuo ypatinga ta knyga, kurios jau šiandien trečią egzempliorių nusipirko. Aš dar kažkam vieną palikau ;).

Anonimiškas rašė...

Pirkau, skaiciau. GERAS. Labai patiko apie anglu hobius (kur apie masinu plovyklas;)). Ir siaip PATIKO.

Anonimiškas rašė...

Mano komentaras daug kam nepatiks, ypač knygos autoriui, bet aš nebegaliu tylėti. Aš jau daug metų stebiu, kaip Andrius Užkalnis palaipsniui kuria savo, kaip Britanijos eksperto, įvaizdį. Deja, jo plačiai išreklamuota brošiūra neatlaiko jokios kritikos ir yra tokiais baltais siūlais siūta, kad net akys skauda. Ko vertas faktas, kad Užkalnis vieną žymiausių istorijoje Ministrų Pirmininkų vadina "Atlee". Bet koks pirmokas, ką ten pirmokas - lopšelinukas! - paryčiais iš miegų pakeltas, pasakytų, kad tai ne "Atlee", o "Attlee". Siaubas, gėda, sarmata! O ko vertas Užkalnio geografinis atradimas, kad Falkland'ų salos yra šiaurės Atlante! Gerbiamasis Užkalni, ar Jūs kada nors gyvenime žiūrėjote į gaublį? Ar Jūs matėte, kur yra Falklandai? Ar Jūs skiriate, kur yra šiaurė, kur pietūs? Aišku, jei Jūs žiūrėdamas į gaublį tuo metu užsiėmėte joga (ar kamasutra) ir stovėjote ant galvos, tuomet atsiimu kritiką.
Nežinau, kodėl dabar stojo tokie laikai, kai būti analfabetu madinga, kai kiekvienas bemokslis ir beraštis yra garbinamas kaip kažkokios srities guru. Man ne tiek gaila į balą išmestų pinigų perkant abejotinos vertės brošiūrėlę, kiek gaila apgautų žmonių, kuriems Užkalnis vėl sujaukė pasaulėžiūrą ir vertybių skalę.

Unknown rašė...

Andriau, tavo rašymo stilius yra dieviškas - laukiu nesulaukiu, kada parašysi grožinės literatūros šedevrą :) čia rimtai :) perskaičiau kol kas pusę tavo knygos, tai labai labai gerai skaitosi. Ir visgi, vėl tenka pripažinti, kad pirmas blynas kiek prisvilęs, t.y. yra nesąmonių.. Jau kažkas kalbėjo apie tai, kad Šerloko Holmso vertime džinas tikrai buvo džinas ir pan., teisingi ir Anonimiško pastebėjimai, o aš dar pridursiu - tai visgi anglui svarbiau darbas ar pomėgiai? Tai visgi anglui nereikalingas perteklinis žinojimas ar jis yra labai smalsus? Ir kas per kvailas teiginys, kad Anglija per daug negarsėja kompozitoriais, atlikėjais, režisieriais, aktoriais, mokslininkais, sportininkais? Gal priminti Andrew Lloyd Webber, The Beatles, Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Charles Darwin, Lewis Hamilton? Čia tik po vieną mano manymu geriausią iš kiekvienos kategorijos. Nekalbant apie tai, kad anglai sukūrė didelę dalį Vakarų filosofijos palikimo, įkvėpė ir liberalizmą, ir konservatizmą, išrado galybę dalykų, sukėlė pramonės revoliuciją. O kur dingo rašytojai? Pradedant Dickensu, baigiant Rowling? Ko jau ko, bet iškilių asmenybių anglams kitos tautos tik pavydėti gali. Atleisk, bet didesnės nesąmonės nebuvau iki šiol skaitęs :)

Andrius Užkalnis. rašė...

Pliumbum: atsakysiu trumpai.

Apie Šerloką Holmsą: taip, buvo ir vertimų, kuriuose yra ir džinas, ir viskis, o buvo ir toks, kurį prisimenu - berods, 1957 m., kietais viršeliais, stora knyga rusiška, kur skaičiau apie degtinę.

"tai visgi anglui svarbiau darbas ar pomėgiai?"

Pomėgiai, o darbas yra tam, kad tenkintų pomėgius.

"Tai visgi anglui nereikalingas perteklinis žinojimas ar jis yra labai smalsus?"

Ir viena, ir kita. Jis smalsus, bet ne ten ir ne taip, kaip būtų vokietis ar lietuvis.

"Ir kas per kvailas teiginys, kad Anglija per daug negarsėja kompozitoriais, atlikėjais, režisieriais, aktoriais, mokslininkais, sportininkais? Gal priminti Andrew Lloyd Webber, The Beatles, Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Charles Darwin, Lewis Hamilton?"

Mano supratimu, pagal gyventojų skaičių, piniginius išteklius ir įtaką pasaulyje Anglijos indėlis į kūrybą, didįjį mokslą ir sportą yra labai kuklus.

Gal Tamstai kitaip atrodo.

Unknown rašė...

Ačiū už paaiškinimus, tiesiog dviprasmiškas įspūdis susidarė :) vis dar nesutinku ir matyt nesutiksiu tik su paskutiniu teiginiu apie anglų indėlį :) neben dėl sportininkų galiu nusileisti,bet ne dėl menininkų :)

PK rašė...

Angliją galima drąsiai vadinti garsiausių muzikos atlikėjų šalimi. Nebent tik transo klausai - tada Olandija.
Beje, šiandienos straipsnyje LRyte apie Erlicką nusipaistei visiškai. Manai, mes, anot tavęs, Lietuvoje likę runkeliai, mėgaujames Erlicko kūryba dėl to, apie ką jis rašo? Ne. KAIP jis rašo - štai kas svarbiausia.
Bandai kandžiotis.. na va, sulaukei dėmesio iš manęs, gal ir pasiekei savo.