liepos 25, 2009

Atvežkim jį į Lietuvą

Sveikinimai Lietuvai iš Čikagos South Side yra geriausia šių metų naujiena. Ypatingai visų nesekmių fone: "Europos chaltūros sostinės", bankrotų, mažinamų ir nemokamų atlyginimų ir laukiamo lito devalvavimo, kurio gal ir nebus, bet jei bus, tai bus dar liūdniau.

Reikėjo saulės spindulėlio, ir jis atėjo iš vėjuotos ir pilkos Čikagos.

James T. Alfred, sudainavęs "Ant kalno mūrai" Čikagos gete, teisingai sakė - "tai istorija; niekad dar nematėt juodaodžio, dainuojančio Lietuvos himną/lietuvišką dainą Čikagos South Side, geto viduryje". Ir nors, kaip pastebės pedantai, tai ne valstybės himnas, bet vistiek tai gražu ir miela ir teigiama.

Tai teigiama, nes kiekvienas trupinėlis pasaulio įvairovės yra kaip vaistas lietuviškam provincialumui, runkeliškam uždarumui ir bukai ksenofobijai gydyti.

Čia kaip Justinas Jankevičius, kuris padarė stand-up'ą, kuriame suplakti lietuviški ir angliški tekstai (kaip čia dar VLKK talibanas nepastebėjo, o gal pastebėjo, bet kadangi nesupranta angliškai, šiuo metu turbūt kaip tik ruošia video įrašo notarizuotą vertimą, kad pagal jį galėtų imtis keršto ir bausmės). Ten reikia palaukti pasakojimo apie lietuvius Londone. "You want in face, nah?". Temą galima būtų plėtoti be galo.

"How you talk viv me? You vill answer for zis talk. I not efreid you."

James T. Alfredą (jo tinklalapis yra čia) ir jo video aprašė lrytas.lt (skaityti reikia ir komentarus), o geri žmonės sugalvojo pakviesti į Lietuvą, manau, taip reikia ir padaryti.






9 komentarai:

Karolis Pocius rašė...

Tegul apsikakoja tie pedantai, nes žodis anthem nebūtinai reiškia TIK himną. Tai realiai gali būti bet kokia patriotinė daina.

Andrius Užkalnis. rašė...

Taip, tas tiesa. Ir net nebūtinai patriotinė. Šiaip pakylėta. Kaip football anthem. Pataisiau įrašą. Ačiū.

Unknown rašė...

Tikrai vertėtų pasistengti James atvežti į Lietuvą, tik kažkaip vangokai aukojama - negi gaila kokių dešimt baksų (vienas va net dešimt centų paaukojo:):)

Anonimiškas rašė...

Esu beprotiškai laiminga, galedama Jums parasyti pora žodžiu :)) atsitiktinai radau nuoroda į si bloga. Ir noriu tik padėkoti už visus puikius Jusu straipsnius kuriuos esu skaiciusi. Ačiū tikrai nuosirdziai - jie puikus ir idomus nuo pirmos iki paskutines raides. Nusipirkus ISTORIJAS pirmiausia ieskodavau Jusu straipsnio. Vienakart neradus išties nusiminiau.. Žinoma labai greit nebeliko ir pacio žurnalo.. Gaila .. Bet kokiu atveju radus šita bloga negaliu atsitoket is džiaugsmo. Su tokia nuotaika visa diena neišvengiamai bus puiki :)) dekui 1000 kartu :)

Andrius Užkalnis. rašė...

Ačiū labai už tai už Jūsų žodžius: kadangi nepalikote el. pašto adreso, negaliu atsakyti asmeniškai. Mano straipsnius dabar kiekvieną mėnesį publikuoja žurnalas "Miesto IQ" (http://www.miestoiq.lt/zurnalas/numeriai/). Rudenį turėtų pasirodyti mano knyga apie šiuolaikinę Angliją.

Anonimiškas rašė...

Na štai !! Dar viena gera žinia, vadinasi ir toliau galėsiu skaityti Jusu šedevrus :)) ačiū labai labai už tokia tikslia informacija. Jei nepasirodysiu labai įžūli ir netaktiška gal būt naudojatės Facebook'u ir turite ten subures grupe ar pan. ? Tokiu atveju man butų paprasčiau sekti visus naujus įvykius :)) o jei ką tokiu atveju galiu Jums palikti ir savo elektroninio pašto adresą neringa.valantiejute@yahoo.com

Andrius Užkalnis. rašė...

Parašiau jau tiesiai, bet kitiems, jei kam įdomu, facebook'e aš esu "Andrius Uzkalnis", ir priimu į draugus visus skaitytojus. Twitter'yje - "Uzkalnis".

Jurga rašė...

Andriau, Facebookas man jūsų nesuranda..?

Bet kokiu atveju, su nekantrumu laukiu naujų jūsų tekstų, kuriuos skaityti man didžiausias malonumas.

Andrius Užkalnis. rašė...

Labai lengva. Bandykite štai kaip:
http://www.facebook.com/uzkalnis