rugpjūčio 26, 2010

Mėnesio citata: Nida Vasiliauskaitė apie Užkalnį

Svajonė išsipildė: visada maniau, kad socialinės atsakomybės, pažangiojo feminizmo ir laukinio antikapitalizmo vėliavnešė ("Laisvė ant barikadų", nuotraukoje su vėliava) Nida Vasiliauskaitė savo intelektiniame įkarštyje net negali pagalvoti apie tokią smulkmę, kaip literatūros ir publicistikos (žurnalistu vadintis man neleidžia Mokytojas) chuliganą Užkalnį.

Nebeturint noro daugiau cackintis su Naujosios Kairės moralistais, su vienu iš jų buvo pasikalbėta atviriau, ir jis mane patraukė iš savo FB friendų rato.

Maniau, tuo ir baigėsi. Bet ne - šustri FB sekėjai iš supermama.lt serverių man pranešė, kad ten - pasirodo - ta tema buvo visas plenarinis posėdis, kuriame žodį tarė, apsimokėdama už visas obidas, pati Nida Vasiliauskaitė.

Beveik aristokratiško skonio? :) Na jau, na jau... Liumpeniško pačia blogiausia prasme, kuomet prakutęs liumpenas glosto žandenas prieš veidrodį, džiaugiasi "šlipsiuku" ir blizgiom sagom ant susolidėjusio pilvo, čepsi pilnais žabtais"riabči...kus", o tada apsigręžia, nutaiso pilną rūsčios paniekos fizionomiją savo buvusiems gentainiams, gliaudantiems "siemkas", ir ima spaudytis. Plius nuoširdžiai tiki, kad VISI aplinkiniai - būtent jo mokytiniai-gentainiai, tik mažiau laimingi (nes mažiau gudrūs) :). Nors tas tipas ne be tam tikrų gabumų ir pastabumo.

Jaučiuosi nugyvenęs ne veltui.

13 komentarų:

liutauras rašė...

čia jau lygis. jeigu garsiausia Lietuvos homoseksualė atkreipia dėmesį, o dar ir pripažįsta vertu kritikos - kas galėtų būti daugiau?

Karolis Jachimavičius rašė...

Jeigu kas, tai Račas yra baigęs ne žurnalistiką, o istoriją, o Preilos Vasiliauskaitės verkšlenimai "Adhominas čia, adhominas!" atsisuko prieš ją pačią, išsikvėpino tuo, kuo kitus tepė. Ne pirmą kartą, though.

mtp rašė...

Aš maniau, kad Mokytojas, tai Katkevičius ;].

Andrius Užkalnis. rašė...

Ne. Mokytojas Aurelijus yra Mokytojas, bet ne mano. Aš nesu jo klasėje. Ten yra jaunesni ir klusnesni mokiniai, negu aš. Be to, nesu tikras, ar priimčiau tos mokyklos elgesio tvarką. Esu sunkiai auklėjamas.

O Artūras Račas yra visų rašančiųjų Mokytojas, jam nė vienas mokinys ne per durnas, ir visiems atranda laiko, nuo to taip ir sunku. Man yra rašęs, kad nedrįsčiau žurnalistu vadintis. Kažką, matyt, tuo norėjo pasakyti.

Vilma rašė...

kas ta Nida Vasiliauskaitė? :)

grumlinas rašė...

jooo, prisijungiu prie Vilmos - ryškiai esu kažką savo išsilavinime praleidęs, bo irgi nežinau, kas ta, ehm, Nida Vasiliauskaitė? internetuose kažkas yra, bet taip ir nesuprantu iki galo esmės

o kaslink Mokytojų™ - kiekvienas pats sau ir Mokinys, ir Mokytojas, bo svetimu gudrumu savo gyvenimo nenugyvensi

Andrius Užkalnis. rašė...

Nu ponai. Nida Vasiliauskaitė yra didis žmogus, mokslų daktarė ir Delfio publicistė su nemenko sunkumo troliniu kumščiu; organizuotų Lietuvos kairiųjų politbiuro narė. Pasišventimas ideologijai ir medinis rimtumas verčia ją lyginti su Suslovu. Sakinių ilgumas, auditorijos trolinimas užsienietiškais žodžiais ir pasimėgavimas perskaitytomis knygomis verčia manyti, kad kažkuriame gyvenimo etape buvo svajota išmokti kalbėti taip, kad niekas nesuprastų. Nuo to jaučiamasi geriau.

Tačiau - ne Račas, kuris leidžia laiką asmeniniam smulkių dundukų vertinimui, ginčams su jais ir kantriam aiškinimui, kad jie neteisūs, o jis visada teisus. O ne. Nidos Vasiliauskaitės pasisakymai rafinuoti ir dažniausiai skirti apibendrintiems pasigailėtiniems reiškiniams mūsų visuomenėje (matyt, iš marksistinių pozicijų įvertinant individo smulkų vaidmenį palyginti su istorijos ir jos dėsningumų smagračių jėga), o jei jau kliūna INDIVIDUI, tai čia jam skaitosi kaip ordinas.

Anonimiškas rašė...

Mirtina citata... Bet ką daryt, kad Užkalnis su visais raštais vis tiek patinka? :)

Anonimiškas rašė...

Ūžkalnis teipogi bando suraityt kazka ishmintingo.Sunkiai jam sekasi,nes neturi jis -Ūžkalnis-išminties.

Anonimiškas rašė...

Užkalnis pejarinasi.Tai su Raču pasibara,tai su Nida.Kito būdo susireikšminti nėra.Po biskutį atkreips dėmesį ir parduos dar vieną tiražą savo š. rašliavos....

grumlinas rašė...

aaa... aiškiau biškį, ačiū. tai čia tipo tokia pat kairuolė-tiligentė, kaip kad tie 1940 metų išdavikai, važiavę Maskvon Stalino Saulės parvežt?

Anonimiškas rašė...

Ne ne.Tai visai kita Nida.Šioji Liancbergos sisalo nepaleidžia ,turi turtingą beretcių kolekciją ir laukia viesios kubilizmo auros...:)

Anonimiškas rašė...

šviesios kubilizmo aušros