lapkričio 23, 2010

Ryčio Zemkausko filmas, kur Užkalnį kandžiojo uodai

Rugsėjo pabaigoje, atvykus Lietuvon į knygų turą, vieną iš šiltų vakarų netoli Kauno, prie Babtų, kur yra Mindaugo Šventoraičio užlaikomas Babtyno-Žemaitkiemio dvaras, kalbino ir filmavo Rytis Zemkauskas.


Rytis kantriai išlaukė knygos pristatymo, organizuoto Audros Kaušpėdienės, ir egzempliorių pasirašymo, ir mirštančios dienos šviesoje, pakilus į orą visiems paupio uodams, kalbėjosi, o operatoriai filmavo, net neturėdami laisvų rankų nuo kraujasiurbių parazitų apsiginti.

Televizija yra negailestinga, todėl kad viskas matyti iš pačios blogiausios pusės. Kiekvienas kalbėtojo Užkalnio nusišnekėjimas, ištęsti mekenimai, ieškant žodžio ir sakinio, elgesio manieros ir išvaizdos netobulumai bado akis ir nedžiugina: supranti, kaip gera rašyti arba kalbėti per radiją, kai visko šito nematyti.

Bet kalbėtis su Zemkausku buvo labai įdomu ir pažiūrėjus liko kokybiškos televizijos įspūdis.

Filmas čia.
 
Visas tinklaraštis persikėlė į uzkalnis.popo.lt

8 komentarai:

Unknown rašė...

Patartume ir toliau mass media naudoti tik rašytinę ar sakytinę. Joje žymiai geriau atrodote.
Pagarbiai

Lina rašė...

Labai patiko Jusu mintys, visiskai sutinku! Buvo labai malonu. Is dalies suprantu, kodel nusprendete gryzti, taciau vaikams manau sansas gauti geresni issilavinima vistik yra Anglijoje. Tikiuosi kad nuspresite kaip jums butu siuo atveju yra teisingiausia.
Kuo geriausios kloties!
Pagarbiai,
Lina

Anonimiškas rašė...

taip pat reiketu duodant interviu nejudeti, nes po 10 min ejimo interviu davejas atrodo vos atgaunantis kvapa po trupucio pajudejimo :)

Justina rašė...

Skiatau Jūsų straipsnius nuo tada, kai dar rašydavote "Istorijose", tačiau pastaruoju metu matau arba autoriaus interviu, arba kitų nuomones apie autorių, arba knygos anotacijas. Kur dingo tos puikios, ironiškos pasaulio virtuvių, kelionių istorijos?
Labai pasigendu to.

paneigusi rašė...

Nejaugi pats patyręs plačiojo pasaulio suteiktas galimybes, ruošiatės partempti savo dukras į tamsų, šaltą, grafičiu nupurkštą ir sveiko proto visiškai apleistą budulių kraštą, kur karaliauja ir gyvenimo normas diktuoja bukapročiai kunigai, kur net "išsilavinę" žmonės tiki, kad gėjai tvirkina visus be išimties paauglius berniukus, o moters paskirtis yra, įsispyrus į neįsivaizduojamo aukščio aukštakulnius ir ryškiai raudonais nusidažius lūpas ir nagus, svirduliuoti įsikibus į parankę chamui aptinusiais paakiais visą pasaulį, esantį kiek toliau nei sugeba suvokti jo pragertas protelis, vadinančiam ne kitaip kaip čiurkynu ar juodašiknynu...

Mindaugas rašė...

Smagiai. Graži pabaiga. Labai reikalinga pabaiga. Dažnai mums pritrūksta tos svajonės.

Diskusiją apie kaltę, taip gali išvynioti tik kaltieji.:) Gulėjau ant sofos, geriau alų ir masčiau, o tu rupūžėle, tikrai jaučiuos nuodėmingai kaltas. Nei šieno kraunu, nei darbo dirbu, Užkalnį po pievas plavinėjantį žiūriu. Brrrr... atsikėliau, ir komentarą parašiau. Eisiu vėl prigult... Ir šiukštu, - sau prisiekiau - jokių postringavimų.

Anonimiškas rašė...

Nu maladiec, paneigusi. Gerai parasei. Tarytum mano mintys. Ir as po jomis pasirasau.

m rašė...

Andriau, jusu interviu buvo tiesiog puikus. Man labai patiko!As kaip tik sakyciau ,kad turite puikia iskalbos dovana.Beje ir Rytis Zemkauskas matomai su jumis jautesi kur kas jaukiau nei su kitais pasnekovais.