liepos 01, 2010

Debilų generacijos ženklai. Yahoo avatarai: subtilus kvietimas smurtauti.


Tie skaitytojai, katrie mane seka ant Feisbuko beigi Tviterio, žino, kad šiek tiek dažniau nei labai dažnai aš prapliumpu neapykanta, kuri atsiranda beveik iš niekur ir sukibirkščiuoja taip, kad paskui neišvengiamai būrys geradarių, taikdarių, tolerastų, balanso ieškotojų, "to be fair" harmonijos optimizatorių ir neapykantos nepriėmėjų puola mane raminti. (Prieš kelias dienas, pasidžiaugus ministrės Šimonytės drąsiu ir nedviprasmišku paaiškinimu runkeliams, kad jie buki runkeliai ir turėtų baigti vapėti apie ką nesupranta, buvo daug pasipiktinusių jos "nepriimtinu tonu", o Arkadijus Vinokuras lryte surašė tokį zyziantį ir zanudnai graudų paaimanavimą, kad norisi pakviesti kokį nors ministrą paburnoti dar, kad būtų vėl apie ką rašyti).

Šį kartą man užkliuvo Yahoo avatarai, tie debiliški piešinukai, kuriuose skystapročiai interneto naudotojai vaizduoja save taip, kaip jie save įsivaizduoja, ir taip, kaip nori, kad juos matytų kiti. Kartais už jų užkliūnu, kai ieškau internete ko nors, ir Yahoo Answers išmeta atsakymą.

Šiaip tai yra, žinoma, verkšlenančių debilų susirinkimas, papuoštas išsigimusios kalbos - be gramatikos, be skyrybos, be didžiųjų raidžių, ir pamargintas idiotiškais sutrumpinimais, liudijančiais apie rašančiųjų intelektą, prilygstantį smulkaus graužiko protui. Šis plakatas labai gerai iliustruoja:



Bet baisiau už viską yra naudotojų avatarai. Šlykštūs, savimi patenkinti išpopinto jaunimo veideliai - visokių rasių, visokių odos spalvų ir šukuosenų, bet vienodai pretenzingi, pabrėžiantys savo šiknavertę "individualybę" sušiauštais plaukais, ožio barzdelėmis, ausinėmis (nes jie klausosi savo debiliškų iPodų net ir avataruose), wrap-around akiniais, auskarais antakiuose ir stud'ais nosyse.


Dar jie labai daugelis mėgsta šlykščius "messenger bags", bet avataruose nesimato, išskyrus kartais diržą, kuris eina skersai krūtinės. Toks krepšys geriausia jei būna su kokiu idiotišku užrašu.



Dar jie mėgsta be galo stilingą apavą, tokias smirdančias baskietkes purvinais šniūreliais, jos irgi išreiškia jų individualybę ir kokie jie yra stylish.




Nekenčiu visos šios giminės. Visos išlepintos kartos, įsitikinusios savo teise ne tik į mokslą ir maistą, bet ir iPhonus, nemokamus skaipo skambučius, nemokamą WiFi, keliones su nuolaida miesto transportu, atpigintus bilietus į kiną, tėvų perkamus laptopus, "gap year" dyką gastroliavimą po pasaulį; jie visi yra pirmieji vartotojai viso "FairTrade" smegenų plovimo, "žmogaus sukeltos klimato kaitos" bulšito, jie visi yra įsitikinę, kad darbas jiems turi būti creative, inspiring ir promoutinti jų personal growth. Jie nebenori dirbti burgerinėse ir degalinėse, nes tai jiems yra McJobs: jie nusipelno kai ko geresnio.

Jie visą laiką kalba apie tai, ko jie nusipelno. Įkyrūs, buki, pretenzingi aukos. Štai vienas jų (courtesy Flickr).



Pamačius jų snukelius, kyla nenumaldomas noras jų atžvilgiu taikyti prievartą. Daužyti jiems per makaules jų dievinamais baltais Apple Mac kompiuteriais, o paskui paskutinį kartą trinktelti į tarpuragį iPhone'u ir apraizgius baltu iPod'o laidu palikti voliotis prie organinio maisto parduotuvės.

46 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Andriau, ar čia UK begyvendamas tokia tulžies porcija sukaupėt? Sutinku, kad Londone tokios kartos klonų pilna, bet ar jų daug kokiuose miestuose kaip Raseiniai ar Šilutė?

Andrius Užkalnis. rašė...

Šį užtaisą kaupiau visą gyvenimą.

Jūsų pastaba yra kaip pirštu į akį: dėl to būtent man ir patinka Raseiniai bei Šilutė, taip pat ir Anglijos provincijos miestai, kad nėra šio išsidirbinėjimo.

Juokingiausia, kad šitie buožgalviai mano, kad jie yra smarkiai stilingesni ir vertesni už treninguotus provincijos gezus ir fyfas ružavais auskarais.

a rašė...

Labas,

geras įrašas, nors aš pats iš šitos kartos. Visgi aš manau, kad pati blogiausia karta (egoistai , tinginiai, bijantys pasenti) yra baby-boomeriai (juk jie sugalvojo tokius mokslus kaip critical culture history, women studies ir kitą šūdą, tuo pačiu nuvertindami tiksliuosius mokslus - ir įtikino naują kartą, kad tai rimta). O dėl susikoncetravimo ties savimi - visa reklamos industrija irgi valdoma iki šiol bumeriu - jie labiausiai ir atsakingi už individualizmo kišimą per visas angas.

grumlinas rašė...

Hmmm... grieštažiauriai tu čia ant tų Dievo asilėlių pavarei... Aš vis tikiuosi, kad tie savęssusvarbinimo tarakonai su laiku iš galvų išsivėdės. Bent jau daugumai. Nes gyvenimas yra žiaurus, bet teisingas, ir su laiku sustato viską į vietas.

Karolis Jachimavičius rašė...

Juos galima vadinti hipsteriais. Bet čia turbūt tau išlenda neapykanta man jaunam, kurią tu sublimuoji visai grupei. Tęsk.

Andrius Užkalnis. rašė...

Karoli, ale tikrai kad ne.

Maža to, galiu pasakyti, kad kai žmogui yra 20 metų, tai iš esmės man neužkliūna nei kaip rengiasi, nei kaip darkosi.

Panašiai, kaip "persenę neformalai" (visiems pažįstami diedai ilgais žilais plaukais, su džinsovkėmis), labiausiai užkliūna mano amžiaus (man 39) glušiai, sušišiaušę žilstančius plaukus su žele, apsitempę savo idijotiškus turtleneckus arba su nuskalbtom "Glastonbury '98" maikėm ir tais man-purse messenger bagais, ir apsmukusiom cargo kelnėm su 180 kišenių.

O dar bukiau yra kai jau turi darbą, kuriame reikia dėvėti kostiumą, bet vistiek su savo terbelėm persijuosę, kaip pulemioto juosta, krūtinę: suprask, nonkonformistai, dirba biure, bet jų nesuvalgė sistema.

Andrius Užkalnis. rašė...

Grumlinai, esi teisus, gyvenimas sustato savo laiku į vietas, o kol nesustato, tai užimu poziciją.

Anonimiškas rašė...

Diedukas Lietuvos kaime rėkia ant vaikų, kad trypia jo pievutę ar laužo medelį. Užkalnis Londone rėkia ant diedų su iPodais.
Juk tvarka turi būt!

grumlinas rašė...

Taip, dėl pozicijos esi teisus - jeigu kas nors nepatinka - niekas neturi teisės tau aiškinti, kad tu neturi teiės to išaiškinti ;)
Man asmeniškai kur kas labiau nei susivarbinę jaunuolia (kuriems gyvenimas dar šiknas išspardys) nepatinka tavo minėti "amžinieji nonkonformistai", kurie iš esmės yra tam tikra lūzerių rūšis

Aivaras rašė...

Aš tik nesupratau, kuo "messenger bags" užkliuvo.

Andrius Užkalnis. rašė...

Aš tai pats negaliu tiksliai paaiškinti, kuo tokie bjaurūs man tie messenger bags, bet tikrai bjaurūs.

Smilla rašė...

Vos ne visu balsu juokiaus skaitydama. :) Ačiū, kad esate, p. Užkalni.

Antanas rašė...

o kuo pasikeis, jei daužysi jiems galvas? intelekto savojo įkalsi? :D visada juokinga man buvo iš tokių apsiputojusių žmonių, kurie negali praeit pro kitus žmones, kurių nesupranta. skaitaisi intelektualas, bet čia apsiputojai kaip eilinis pensininkas, pamatęs "šiuolaikinį jaunimą".

kas link "nebenori dirbti burgerinėse" ir panašiai: taip pat galima sakyti ir apie tai, kad žmonės dabar nebenori gyventi namuose be kanalizacijos, vandens, elektros ir t.t. Gyvenimo kokybė turi gerėti, juk progresas vyksta. Juk pagal tą pačią logiką reiktų mums pėščiomis arba su dviračiais važinėti iš miesto į miestą, ką jau bekalbėti apie prabangą naudotis lėktuvais!

dėl savęs iškėlimo virš kitų klasių žmonių, tai sutinku - niekinti kito žmogaus vertės nevalia, bet čia nemanau, kad yra būdingas kažkuriai jaunuomenės klasei konkrečiai. visad yra tokių, kurie turės kažkokių savo gyvenimo traumų, kuriems norėsis kitus žeminti ir niekinti, bet čia jau yra pavienių žmonių atvejai.

kas link išvaizdos tai gal reiktų tą palikti žmogaus asmeniniam reikalui? ar visgi turim rengtis kaip sovietų laikais - visi nešioja tokias pat kelnes, tokius pat marškinius, ir tokius pat batus?

Smilla rašė...

Tai sovietų laikais pasirinkimo nebuvo, todėl ir dėvėjo tokius pačius marškinius. O dabar yra, bet vistiek dauguma nešioja tokius pačius (straipsnyje minėtus) messenger bags beigi baskietkes ir šiaušiasi plaukus. :)

Andrius Užkalnis. rašė...

Antanai, aš nesiruošiu nieko keisti ar daryti juos į save panašius. Tegul jie būna tokie kaip yra, o aš šaipysiuos iš jų ir varysiu ant jų kaip varęs.

Andrius Užkalnis. rašė...

Dar, Antanai, jei aš žmonėms palikčiau asmeniniam reikalui jų išvaizdą, jų muzikinius ir literatūrinius skonius, jų politines pažiūras bei viską kitą, apie ką tada, kaip jums atrodo, aš turėčiau rašyti? Kad visokių yra ir visokių reikia ir kad visi savaip gražūs? Šita vieta jau užimta.

Unknown rašė...

Taip ir nesupratau, kuo čia tie avatarai nusikalto. Jei profilio paveikslėlis jau taip gerai atspindi asmens debilumą, tai ką gi čia pats autorius taip kompensuoja, apsižiojęs cigarą?

Anonimiškas rašė...

Paskutinis komentaras neįtikėtinai tikslus - čiulpiantis užkalnis moko kitus įvaizdį kurtis :)) Pralinksmino.

Anonimiškas rašė...

Įdomi įžvalga. Nuolatos matau tokių žmonių, ypač ne Lietuvoje ir vis kildavo minčių, kad gal aš čia ko nors nesuprantu. Pasirodo nuojauta neapgavo :)
Bet tai čia vyro paveikslas, o kaip yra su moterimis?

Andrius Užkalnis. rašė...

Moterys yra atskira tema, reikia tik prisiruošti. Tymo turgus, kanapių pluošto bliuzkutės, meniškai paglamžyti sijonai, gladiatorių basutės, kaliaskės už 3000 Lt, siauri akiniai stačiakampiais rėmais, medinių karoliukų apyrankės, ir dar daug, daug apie supermamą, lotuliukus irgi šypsniukus.

Anonimiškas rašė...

Perskaičiau netyčia ir pasibaisėjau. Daug nerašysiu, nes net tiek tavo nuomonė neverta. Tik patarsiu pasigydyti, nes tokia beprasmė neapykanta normalios psichikos žmonėms nekyla.

PS. Visada prisimink, jog yra ir tokia karta, kuri nekenčia idiotų emigrantų, gezų ar provincialų, paprasčiau sakant tokių kaip tu. Nusileisk ant žemės.

Anonimiškas rašė...

Kartais uzsukdavau i jusu tinklalapi. Po tokios neapykantos dozes, kokia gavau perskaiciusi siuos pamastymus to nebedarysiu. Jei galite nerasyti, nerasykite...
Geros dienos, piktasis zmogau :)

crazyvoveriukas rašė...

Kaip aš suprantu visą šitą reikalą :)
Esmė tame, kad mūsų visuomenėje yra jaučiamas tam tikras susvetimėjimas, izoliacija ir kiekvienas yra paliktas kovoti pats už save šitame visame individualybės persunktame, atsiprašau, "kakutyje". Anksčiau buvo aiškesnės ribos - buvo didelės šeimos, plius minus buvo aišku, ko iš tavęs tikisi - ar perimsi tėvo ūkį, įsitrauksi į šeimos reikalus, didelė giminė, didelė pagalba. Dabar kiekvienas kapanojasi kaip kas moka. Paaugliams itin svarbus savo tapatybės susiformavimas - ir tai persikelia į ankstyvąją jaunystę, savęs paieškos ir pan. Todėl paauliai yra tokie jautrūs madoms, įvairiems "trendams" ir panašiems dalykams. Taip rengdamiesi, nešiodami tam tikrus atributus ar pasirinkdami tam tikrus avatarus jie tarsi mėgina priskirti save tam tikrai grupei, kad nesijaustų vieniši ir izoliuoti.
Nereikia pykti ant jų, kad jie susireikšminę ir pan. - ar ne mūsų didžioji vakarų civilizacija juos tokiais pavertė? Jie yra įstumiami į visą šitą viralą, jiems įkalama į galvas, kad turi konkuruoti, būti geresni už kitus, tai ir nebenori niekas McDakuose dirbti - juk kiekvienas yra unikumas ir prie to prisideda visa aplinka. Aišku, negalima ir pateisinti visiškai - bet esmė, kad reikia pateikti alternatyvą - o kokia ji?
Galėčiau nemažai šiuo klausimu padiskutuoti, bet šįkart neišsiplėsiu :)

Zygfrid rašė...

Nors as tarybinis zmogus izenges i 4 desimti ir visus tuos vadinu py, oj atsiprasau smulkiais hejais. bet jie yra 100 kartu geriau nei kokie Silutes gezai su prasmirdusiais treningais ar ju fifos su ruzavom maikem. tokia neigiama ir netolerantiska nuomone gali sukelti tik pavydas, zmogaus kuris gyveno nelaisvoje salyje.

weedska rašė...

super tema! Drįsčiau teigti, kad tie avatarai yra lygiai tokie pat atmarozkai kaip ir Raseiniu gezai ar fyfos ir jų neverta priešpastatyti vienų kitiems :)

Ir prisidedu prie neapykantos taikos balandžiams, kiek galima mastyti pasenusiomis katalikiško mokymo klišėmis? O dar blogiau - mokyti gyventi tuos kurie jau senai iš to mokymo išaugo?

Unknown rašė...

Tiesą sakant, Andriau, jie yra apgailėtini. Ne iki tiek, kad reikėtų verkti dėl kažko prarasto, bet juoktis iš jų ir pikta, ir linksma. Kartais klausiu, kodėl vieni, būdami tokių metų, tęsia mokslus toliau, kažkuo domisi, kažko siekia, kai kitiems užtenka braidyti gatvėmis kiauras dienas, protestuoti savo apranga, elgesiu, povyza prieš visuomenę, tėvus, iš kurių gauna pinigus pietums, pagaliau prieš patį save. Jie gi neklausia savęs - o kas mano gyvenime šviečiasi ateityje, kai mano dabartis tokia? Nušokti nuo tilto? Smirdėti laukiant tėvų palikimo? Neįžvelgiu čia jokios neapykantos iš tavo pusės, greičiau piktumą, bet ir aš tą patį jaučiu tokiems looseriams. Ale žinai - tu parašei, mes pakomentavom, o jie kaip ėjo, taip ir nuėjo..

Anonimiškas rašė...

isvaizda yra isvaizda. mada. ivaizdis. ipodas. ipadas. imacas. isporbaciai. tegu jie sneka savo kalbas. tegu nesioja arafato skareles kvadraciukais. unisexualumas irgi mada. berniukas nori pabandyt ir su berniukais. saves iesko. mergaites irgi ta pati. poziuris i kita zmogu ar panieka jam... bet gi jie nera tie fiziniai smurtautojai.
visos generacijos turi debilumo. va smurtautojai yra tikrieji sudziai. ar jie su melynais kostiumais nuo armanio ar atitinkamais su 3 juostelem nuo nike.

Anonimiškas rašė...

visi cia supranta, kad uzkalnio komentaru tie zmones neskaito ir neskaitytu, ir kad uzkalnis offline jiems to pasakes nera.
uzkalnio pastovioji auditorija lieka grupele onanistu, kuriuos patenkina hate speech ne apie juos pacius, bei niekur nekeliaujantys. visi kiti tam kartui sudominami agresyvia antraste ir riebaus, patenkinto veido nuotrauka salia jos.
be to, kas yra generacija?
tau 39 metai, ilgai jau ne tik rasai, bet ir spausdiniesi, ir toki gyvenima kaupta uztaisa isleidi? apgailetina!

pk rašė...

visi cia supranta, kad uzkalnio komentaru tie zmones neskaito ir neskaitytu, ir kad uzkalnis offline jiems to pasakes nera.
uzkalnio pastovioji auditorija lieka grupele onanistu, kuriuos patenkina hate speech ne apie juos pacius, bei niekur nekeliaujantys. visi kiti tam kartui sudominami agresyvia antraste ir riebaus, patenkinto veido nuotrauka salia jos.
be to, kas yra generacija?
tau 39 metai, ilgai jau ne tik rasai, bet ir spausdiniesi, ir toki gyvenima kaupta uztaisa isleidi? apgailetina!

Anonimiškas rašė...

O kur dar pseudo intelektualai, pseudo menininkai... Visi unikalūs su skandinaviškais megztiniais (žiemą-vasarą), "indiškomis" skaromis (dieną-naktį), wayfarer'iais ir dar kokių ryžų plaukų kupeta. Nu ir ką? Nu ir nieko.

Anonimiškas rašė...

Ai, jie dar prieš komerciją, sistemą ir šiaip visas "šiuolaikinio materialaus pasaulio negandas". Tokie dvasingi, gilūs ir meniški.

Zygfrid rašė...

Aisku man patiko mintis dauzyti ju snarglinas galvas su tai macbukais. Bet cia tik musu sovietiku kompleksai. Galime speti, kad pries kokius 2o metu pats Andrius bemindamas visiuku slenkscius rankiojo vakarietisko gyvenimo atliekas ir isivaizdavo gyvenima visai kitaip. Kiekviena karta turi savo iskreiptas vertybes. Taip jie debilai, degeneratai. Ta pati galima pasakyti ir apie tuos kurie neisaugo is dzinsuru su savo 40 ar 50 metu. Bet argi jie neteisus. O kas yra teisus. Ar tie su Super 150 minimum kostiumais. Ar tie su Nice treningais. Visi yra tokie patys. Bandantys pateisinti savo degeneracine egzistencija. Kas agresyvumu, kas savo pseudo provincialiniu intelektu. Dauzyti patenkintus snukeliu su makbukais. Urrrraaaaa!

Unknown rašė...

Gerb autoriau,

Sprendžiant iš teksto esate gyvenimo užguita ir su.pyzdinta persona.


OLiuz.

Anonimiškas rašė...

http://images.encyclopediadramatica.com/images/7/7b/Obvioustroll.jpg

Anonimiškas rašė...

Andriau, jei per savo 39 gyvenimo metus nepasiekei nieko auksciau ''vidutinioku lygio'' (nes jei butum pasiekes, turetum pakankamai reikalu ir tau tiesiog neliktu laiko nei kurti savo kvailus blogus, nei atsakineti i komentarus, nei slankiojant gatvese (matomai is neturejimo ka veikt) kreipti demesi i aplinkinius zmones. suprantu, kad yra skaudu, kai matai, jog si karta turi daug daugiau galimybiu, jog jie pasieks daug daugiau nei tu per dvigubai trumpesni laika, bet susitaikyk su tuo ir baik ieskot kaltu del tavo neissipildziusiu svajoniu. kuriu tu, matyt, net neturejai, arba neturejai pakankamai valios jas pasiekti.

Anonimiškas rašė...

Andriau, jei per savo 39 gyvenimo metus nepasiekei nieko auksciau ''vidutinioku lygio'' (nes jei butum pasiekes, turetum pakankamai reikalu ir tau tiesiog neliktu laiko nei kurti savo kvailus blogus, nei atsakineti i komentarus, nei slankiojant gatvese (matomai is neturejimo ka veikt) kreipti demesi i aplinkinius zmones. suprantu, kad yra skaudu, kai matai, jog si karta turi daug daugiau galimybiu, jog jie pasieks daug daugiau nei tu per dvigubai trumpesni laika, bet susitaikyk su tuo ir baik ieskot kaltu del tavo neissipildziusiu svajoniu. kuriu tu, matyt, net neturejai, arba neturejai pakankamai valios jas pasiekti.

Ignas rašė...

Andriau, jei per savo 39 gyvenimo metus nepasiekei nieko auksciau ''vidutinioku lygio'' (nes jei butum pasiekes, turetum pakankamai reikalu ir tau tiesiog neliktu laiko nei kurti savo kvailus blogus, nei atsakineti i komentarus, nei slankiojant gatvese (matomai is neturejimo ka veikt) kreipti demesi i aplinkinius zmones. suprantu, kad yra skaudu, kai matai, jog si karta turi daug daugiau galimybiu, jog jie pasieks daug daugiau nei tu per dvigubai trumpesni laika, bet susitaikyk su tuo ir baik ieskot kaltu del tavo neissipildziusiu svajoniu. kuriu tu, matyt, net neturejai, arba neturejai pakankamai valios jas pasiekti.

Justas rašė...

Juokingiausia kad kritikos daug bet ji kažkaip pasirodė visiškai nepagrįsta. Toks aklumas.. ir atsvaros, gerosios alternatyvos visam tam aprašytam “blogiui” taip pat nepateikta. Be to, kaip ir gerai kažkas pakomentavo, pats tamsta savo avatare išdidžiai pozuojate su cigaru. Įvaizdis, nepilnavertiškumo kompleksas? Kažkodėl esu įsitikinęs kad tai nėra paprasta nuotrauka iš kasdienio jūsų gyvenimo. Taigi ką bandote apgauti? (ats-save)

Tiesiog kažkoks aklas trumparegiškas pepagrįstas pyktis. O šiaip gerai mintys (kaip atsakas į jūsų rašliavą) išreikštos čia:

http://racas.blogas.lt/nedebilu-nedegeneracija-136.html#comment-613

Anonimiškas rašė...

Andriau,

man tikrai patikdavo tavo straipsniai Lietuvos Ryte, nes jie bent šiek tiek spirdavo į sėdimąją bei priversdavo susimąstyti. Deja, šis straipsnis tikrai nemalonus. Kodėl žmogus negali turėti savo įsitikinimų? Jei, jo nuomone, Fair Trade cukrus yra geriau nei tavo prabangūs kubietiški cigarai (spėju kiek gauna kubietis tau juk nėra svarbu...), ar jam už tai reikia trinktelėti Mac'u, kurį jis naudoja medijos redagavimui?

Pats studijuoju Anglijoje ir tikrai nemačiau, kad čia visi demonstruotų savo Apple produkciją ar messenger bag'us (pats turiu tokį, tik odinį ir be užrašų). O gal tada tegul jaunimas iškart suauga ir tamposi juodus odinius diplomatus, vaikšto su uniformomis ir klausosi tik klasikos iš kasetinių grotuvų ar boombox'ų? Kam to reikia? Jums?

GapYear, mano nuomone, yra labai vertingas dalykas. Jei tik tavo tėvai, aišku, tai gali leisti. Jo metu , jei nekeliauji dykai, gali nuveikti tikrai daug - savanoriauti, domėtis kitomis kultūromis, praktiškai pritaikyti savo žinias iš mokyklos... Jaunimas beviltiškai netiki savo teise į nemokamą mokslą. Jie tiki į mokslą PRIEINAMOMIS sąlygomis, kaip UK, kur gauni paskolą su 1,5%(!) palūkanomis ir lngvomis išmokėjimo sąlygomis. Kodėl jie negali to gauti? Ar jums skauda dėl to? Jūs gi, ko gero, mokėtės dar nemokamai, ar ne?

Dėl jaunimo nenoro dirbti juodo darbo - melas. Juodas melas. Atvykus jau freshers' week'e UK gali nerasti darbo. O jų noras gauti darbą, kuris lavina jų asmenybę - šaunu. Ar ne to reikia siekti? Juk baigus studijas reikia norėti ir tikėtis, kad darbdavys sugebės tinkamai panaudoti žmogų. Jei aš baigčiau politiką, istorija ar kokią fiziką, bet jausčiau aistrą finansams, kodėl turėčiau neieškoti darbdavio toje sferoje, kurioje, manau, kad pasirodyčiau geriausiai? Juk didžiosios kompanijos kaip Microsoft, Barclays, Goldman Sachs ar PWC būtent ir ieško žmogaus, o ne diplomo.

Na, nesitikiu, kad pakeičiau jūsų nuomone, bet noriu tikėti, kad bent kitas požiūris bus išgirstas... Juk ne visas jaunimas toks supuvęs? Gal yra vilties?

Be to, paskaitykite kito blogerio stripsnį šia tema: http://racas.blogas.lt/nedebilu-nedegeneracija-136.html

Sėkmės ir mažiau kategoriškumo bei pykčio, nes tikrai vilkas nėra toks baisus, kaip jį mėginate nuteplioti...

Anonimiškas rašė...

Andriau, jei per savo 39 gyvenimo metus nepasiekei nieko auksciau ''vidutinioku lygio'' (nes jei butum pasiekes, turetum pakankamai reikalu ir tau tiesiog neliktu laiko nei kurti savo kvailus blogus, nei atsakineti i komentarus, nei slankiojant gatvese (matomai is neturejimo ka veikt) kreipti demesi i aplinkinius zmones. suprantu, kad yra skaudu, kai matai, jog si karta turi daug daugiau galimybiu, jog jie pasieks daug daugiau nei tu per dvigubai trumpesni laika, bet susitaikyk su tuo ir baik ieskot kaltu del tavo neissipildziusiu svajoniu. kuriu tu, matyt, net neturejai, arba neturejai pakankamai valios jas pasiekti.

Rūta rašė...

Prisipažinsiu, mane šokiravo šitoks pranešimas. Šiaip , Jūsų , Andriau, blog'u nesidomiu, tačiau perskaityta knyga apie Angliją tikrai sužavėjo, ir pagalvojau, kad padariau didelį atradimą savo laisvalaikio skaitaluose, bet dabar, net nežinau ką ir pasakyt. Mano nuomonė dabar pasikeitė kardinaliai. Nesuprantu iš kur tiek neapykantos? (pažymėsiu, kad pati priklausau tai ,,naujajai kartai''). taip, rašau dažniausiai ,, šveplai'', bet dažniausiai dėl to, kad skubu, taip aš klausaus muzikos per iPod'ą, taip aš laisvalaikiu dėviu sportbačius, bet atsiprašau, aš to nedarau dėl to, kad tai daro kiti, ir iPod'us ir kitokius šudniekius perku pati, iš santaupų, puikiai suprantu tai, kad aš negaliu turėti visko ir visko reikalauti. Muzika-man atsipalaidavimas, taigi kas čia blogo, jeigu aš skubėdama atlikti savo pareigas, darbus ir visa kita, šiek tiek atsipalaiduosiu. Man šitas blog'as sudarė tokį įspūdį, jog kai kuriems mūsų visuomenės nariams trūksta tolerancijos, nors su kai kuo sutikčiau, jog dažnai jaunimas nevertina to, ką turi. Bet kam tas kategoriškumas?

Simon rašė...

Graudu, kai žmogus bando save iškelti žemindamas kitus. Dažniausiai tai būna, kai nesugeba savęs iškelti dirbdamas ir mąstydamas.

Juokinga, kai štampais ir etiketėmis ištisas žmonių mases klasifikuojantis pilietis save dar ir intelektualu vadina.

Sėkmės gyvenime ir nepasprink tuo savo falo simboliu :D

P.S. Nieko prieš tamstos putas - bile į sveikatą. Ale pasimokyt tai praverstų. Vieną kitą knygą perskaityt, gal tada savo intelektą sugebėsi pademonstruoti ne vien 20 a. pradžios populistų būdais.

Anonimiškas rašė...

Tu e-si Smirdzius, kvailys, Turbut pats bandai nuslepti ta, kad esi lygiai toks pat!!! Viskas gerai su sia karta! Jeigu nepatinka ir neziurek i juos. Uzsidaryk namelyje likusiame nuo 1655 ar is dar seniau ir ziurek ta savo suknista nespalvota televizoriu! Tos tases yra labai patogios, Mac'ai irgi fantastiski (jeigu dar ir balti tai isvis gerai!) Batai nesvarbu koie, svarbu kad butu patogus Viskas, ka jus cia rasete yra gryniausia NESAMONE!!!!!!!

Ruta rašė...

žmogus, šitaip nesidrovėdamas nuolat, o kartais su paūmėjimais (kaip šis rašinukas) liejantis nemeilę, nepagarbą, neapykantą... nu tik gailesčio nusipelno. Man tikrai gaila jūsų, Andriau. Nors per radiją jūsų balsas ir pozicija skamba normaliai... Kam dėvite tą kaukę? Išsivemkite į eterį. Juk jūs TOKS drąsus. Kam tas dviveidiškumas...
Man tikrai gaila skaitant jūsų rašinį sugaišto laiko.

Anonimiškas rašė...

Mhm, jie uzknisa savo susireiksminimu, bet tai juk ir del aplinkos itakos,bei dedziu verslininku surengtu visokiu "realybes sou" ir t.t. su savo lengvos sekmes propaganda...

Anonimiškas rašė...

gerai, jeigu Vakarai yra degeneratyvus, tai kaip tuomet mums reiketu gyventi? Turit pasiulymu?