balandžio 23, 2010

Lengvesnis žanras: kai virtuvėje prasideda kruvinos muštynės


Savaitgaliui kai kas lengvesnio.

Kolegė rašytoja, UK gyventoja, celebrity ir kulinarė Beata Nicholson turi valgių tinklaraštį ir didelį Facebook puslapį, kur yra virš 9000 gerbėjų (palyginimui: "Užkalnio skaitytojų klubas" turi 32 gerbėjus, tai štai Jums ir prašom).

Paprastai ten kalbamasi apie maistą bei gamybą, bet štai aną dieną viena skaitytoja uždavė klausimą apie šafraną, kuris nepaliko kitos skaitytojos abejinga (ir ji apie tai nurodė pirmajai).

Sakyti, kad užvirė mūšis, būtų per silpnas pasakymas: tikros skerdynės ir viduramžių kova, kokios seniai nemačiau interneto platybėse.

Kadangi vertinu gerą realybės šou, leidžiu sau perspausdinti dialogą žemiau. (Puslapis yra visiems atviras, viešas ir jokių paslapčių čia neatskleisiu). Įsipilkit kavos, atsisėskit patogiau ir skaitykit. Raudonai ir riebiai pažymėjau geresnius dvikovos momentus.

---

Ugne Rupsyte Sveikos visos mielos kulinares ;) turiu labai klausimeli didziuli :) gavau to brangiojo ir labai vertinamojo (nezinau kieno) prieskonio Šafrano, ir ka man su juo veikt gal kas zinot :)?


Wed at 8:22am · Comment ·LikeUnlike · Report

Ieva Jatulytea :) tai o savo nuomonę galima turėti prieskonių klausimu ar jau nebe?..

Wed at 8:45am · Ugne Rupsyte ka cia situ norejot pasakyt? siaip tai specifinis prieskonis ir belekur jo nepanaudosi, man rods nelb zinot kas tai per daiktas is vis...

Wed at 9:04am · Ieva Jatulytea 'nežinau kieno' vertinamas šafranas toks ir yra :).. ar nesu girdėjusi apie jį?.. na, ne miške gyvenu, - girdėjau.. o ką privalau viską išbandžiusi būti? - įvairovė milžiniška, - neįmanoma -- tiesiog, piktina visa gauja kvaištelėjusių paauglių, negalinčių užsičiaupti nei minutei ir dėl smulkmenų kvaršinančių galvą Beatai ir normalioms moterims ... duoti jums, mielosios, pylos reiktų kaip reikiant..

Wed at 9:09am · Ugne Rupsyte atsiprasau kad recepto paklausiau, nes tikrai nezinau, o cia sventos anabeles galit nevaidint, ir aciu kad stipriai pajauninot..jei jums diena nekokia, nereik ant kitu issiliet, geros dienos, ir nevaidinkit pasaulio gelbetojos - "normali moteris"

Wed at 9:18am · Ieva Jatulytea tai kiek jums metų?.. (iš viso draudimas turėtų būti, nes tikrai metų skirtumo nepaisot visiškai).. man 34, o jums kiek?..

Wed at 9:21am · Ugne Rupsyte koks jums skirtumas? tikrai pakankamai kad atsakyciau uz savo veiksmus, o jei jums kas nepatinka, tai jusu metu moterys nesiardo, tiesiog protingai patyli...ir geros dienos, jus man nei autoritetas nei gimine. jei neturit ka patart - galit nesirodyt su savo erudicija "ispudinga".

Wed at 9:25am · Renata Pilikauskienė na ir razborkes prasidėjio:) mielosios nesipykit. Ugne man irgi šafranas tik matytas girdėtas bet nė karto dėl savo brangumo nenaudotas. Žinau tik kad jis dera su ryžiais ir aplamai rytų virtuvei lygtais:)

Wed at 9:35am · Ugne Rupsyte Renata, aciu ;) nieks nesipyksta, tik kazkam dienele matyt ne ta is geruju :)o kalbant apie Safrana tai tiesiog nenoriu sugadint gero daikto :)

Wed at 9:37am · Renata Pilikauskienė pagal kaina tai tikrai labai labai prieskonis. esu per "planet food" maciusi kaip ji deda į troškinius egzotiškus visokius:) o šeip net arbata skaninama su šafranu.

Wed at 9:42am · Ugne Rupsyte tai del to labai labai ir nesinori sugadint :) aciu labai uz info :) dar internete paieskosiu ko nors idomaus, bet kol kas tik visa istorija jo :)

Wed at 9:45am · Ieva Jatulytea pakankamai, bet ne man pakankamai.. mieloji.. Ugnyte.. nenoriu bartis čia su tavimi, bet atsiimsi ir be mano dalyvavimo..

Wed at 9:53am · Ugne Rupsyte cia priimt kaip grasinimus? jei neturit i tema ko pasakyt, tai eikit pabegiot ar pasivaiksciot, gal aprimsit, ir kas per zvaigzde kad cia man vadovaut ir aiskint kaip su jumis, jusu ekselencija, bendraut. senmerges sindromai prie zmoniu kabinetis ar kas jums?

Wed at 9:57am · Ieva Jatulytea :)) kur čia tau pavadovausi??

Wed at 10:04am · Ugne Rupsyte na tikrai ne jums man vadovaut, atsirado pasaulio tvarkytoja...geros dienos!

Wed at 10:13am · Loreta Dzelekaute Labuka,Ugne, LRyte buvo mieliniu bandeliu su safranu receptas kazkada.Kiek girdejusi, tai ji deda visur,nes jis ne priduoda skonio,o naudojamas,kaip skonio stipriklis ar kazkas panasaus. O ponele Ieva J. tai gal girta?! Nekreipk demesio, Ugne. Geros dieneles!

Wed at 11:31am · Ieva Jatulytea kam tai Ugnytei to šafrano?.. mieloji Loreta.. a? tegul gal ji dar pasimoko kur nors ir pavalgo normalaus maisto be prieskonių.. (...) o po keliolikos metų galės ir tuo domėtis.. rytietiškais prieskoniais..

Wed at 11:37am · Vaida Bielskytė Rimkūnė Ieva, jums tikrai bloga diena, nes užsipuolėt kitą žmogų dėl nieko. Taip atrodo iš šono objektyviai vertinant.. Neberašykit, nes ir pati pykstat vis labiau ir kitiems nuotaiką gadinat.. linkėjimai

Wed at 12:31pm · Ieva Jatulytea bet kodėl gi, Ramune?.. man tai nėra labai sunku, ir darosi vis įdomiau, - kas dar bent kiek reaguoja į situaciją.. ir kaip reaguoja.. taip, Jums iš šalies tikrai gerai matosi :), nes , kaip suprantu, ne Lietuvoje esat, o aš čia, deja, sėdžiu ir pykstu, kad negaliu niekur išvykti.. turbūt, tai tiesa, - linkėjimai...

Wed at 12:46pm · Ieva Jatulytea oi, Vaida :)) --- tikrai girta, jau vardų nebematau.. :)

Wed at 12:50pm · Beatos Virtuvė oi cirkininkes:)) labai cia smagiai pasibaret, ir dar del ko del safrano!!! shiaip as jei ko nors nezinau tai einu i wikipedia, paskaitau ir tada zinau :))) o shaip as turiu irgi safrano bet nenaudoju jo taip daznai kaip kokiu kmynu...safranui pagrindinis dalykas yra tas kad jis turi issitirpti kame nors tai yra buti naudojamas su kokiu nors ... See Moreskysciu...pvz bandelem tai reikia ji piene shiltame palaikyti...ryziam ir rytietishkam prieskoniams...bet siaip ne visada tas safranas buna tikras, kartais ten ne to augalo ziedelius nuskabo...zodziu taikomes moterys!!! o shiaip tai tikrai kartais taip smagu pasibarti...sakyciau netgi sveika...kraujas uzverda, medziagu apykaita greiteja...negali gi visada but romatishkas ir taikus...

Wed at 1:09pm · Ugne Rupsyte Aciu visoms uz patarimus, nusprendziau plova pagardint situo prieskoniu, ziuresiu kas gausis :) o del Ievos kuo toliau tuo labiau atrodo kad cia fake'as, lai smaginas,a gaila?

Wed at 1:22pm · Ieva Jatulytea mieloji, Ugnyte, aš nežinau, ką reiškia tavo žargonas.. fake' as.. :) (...) bet ko gi tu dar nori?.. :) turėtų būti draudimas asmenims iiki 30 metų brautis į vyresniųjų pokalbius (...).- aš nenoriu su tavimi aiškintis santykių - per jauna esi, - jau sakiau.. sėkmės tau, mieloji, ir nusiramink..

Wed at 1:37pm · Ugne Rupsyte aciu dievui kad jauna, bet ne tokia kiaura ir priekabiaujanti kaip 34 metu normali moteris...jei noresit - susizinosit ka tas fake reiskia, erudite matai...pyktis nenori, matyt matai kad uzkliedejai...cia supykai kad safrano neturi ar kas? jau risliai rasyt nebeina kai nuo kitu pylos gavai uz savo amziaus moteriai "tinkama" elgesi :)

Wed at 1:42pm · Ieva Jatulytea eruditė, čia tavo žodis.. na, susižinojau - tai yra apsimetėlis, nerealus asmuo - pirmą kartą girdžiu, beje.. nea, aš tikrai reali, ir jokios pylos negavau - tik perskaičiau, ką Beata tau (ir man) parašė.. na, jai, Beatai, kaip žinai, berods, jau virš 30, - taigi, ji į tavo amžiaus merginų gretas jau nebepatenka.. - su ja ir kalba kita.. o tau - apie 24, manau, (taigi, dar 10 metų pagyventi turėtum, kad susikalbėtume kaip lygios)..

Wed at 2:09pm · Ugne Rupsyte nelabai ir noriu su tavim susikalbet, jei netiko kaip zodzius sudeliojau tai kaip normali moteris galejai patylet, pati prikibai o dabar atmaskiu nemetyk...ne ant tos uztaikei kad su zemem maisyt galetum, nepatinka - laisva...poniute matai neitiko zodziai, eik geriau ko nors skanaus pasidaryk nesiputojus ar gera filma paziurek.erelis erelis siknoj surelis.

Wed at 2:29pm · Ieva Jatulytea 2006 m. baigei mokyklą, aš - 1994 m. - taigi 12 metų skirtumas.. sakau, keliolika metų mus skiria, mieloji.. aš dirbau mokykloje, mokiau tokias, kaip tu.. turiu aukštąjį išsilavinimą, Ugnyte.. ir laikausi nuomonės, kad šafranu domėtis tokio amžiaus dar anksti.. :) nes tikrai nežinai, ką su juo reikia daryti, - pati juk sakei.. gerai, kad Beata gali duoti patarimų, bet ar tikrai jie bus tinkamai suvokti???

Wed at 2:30pm · Ugne Rupsyte cia savo isprusimo lygio gali nedemonstruot, ka man dabar daryt kad jaunesne, gimdytojams priekaistus pareikst? kad ir skirtumas bet cia nei kiek gudresne nepasirodei...o ne tau sprest kuom man dometis kuom ne, vieni 50ties gamint nemegsta kiti nepamena nuo kada tai daro...tad ne tau cia aiskint, nezinojimas nenuodeme, tik noras nezinot kas kita...... See Moreo kaip matai as domiuos ir klausiu...tikiuos 34 nebusiu tokia pilna pagiezos ir noro vadovaut kitu gyvenimams, nepamirskit kad ne mokykla cia.kuo toliau tuo labiau atrodo kad bandot kompensuot kompleksus internetinej erdvej tokiu savo elgesiu.

Wed at 2:41pm · Ausra Marcinkeviciute Nebesuprantu, kas cia vyksta...???

Wed at 3:41pm · Ugne Rupsyte Ausra, jei zinociau pasakyciau :) matyt dabar tam tikro amziaus reik sulaukt, kad gamint butu galima :)

Wed at 3:45pm · Ieva Jatulytea va va, paauk dar šiek tiek, o tada jau reikšk savo mintis.. su visais necenzūriniais žodžiais iš kalinių žodyno.. ir keisk toną.. nes taip 'putodama', kaip čia 'pasirodei', tikrai pašnekovų neturėsi.. atrodo, supratai esmę.. - tam tikro amžiaus reikia sulaukt.. linkėjimai Beatai iš vaikų darželio..

Wed at 4:52pm · Ieva Jatulytea o kas čia, Ugnyte, yra?.. kuo mokykla tau neįtiko? ("nepamirškit, kad ne mokykla čia, o internetinė erdvė?")...?

Wed at 5:56pm · Ugne Rupsyte ne mokykla kad vadovautum...o keiksmu niekur cia nematau ir siaip jei keikiuos tai tik lietuviskai (asilo nuotrauka, kad sketis pilve issikleistu, ir panasiai), atsirado mat aiskintoja, ir kazi kuri cia putoja, nepatinka - atsijungi, poniute ant zirnio...blem 34 metai moterai, o ardos kaip piemenka, smagumelis, buciau norejus tokia mokytoja turet, bent butu is ko pasijuokt ir per danti patraukt...

14 komentarų:

Vilma rašė...

muahaha :)) net nesuprantu, kaip tokio lygio pokalbį reikia išvystyti...

Anonimiškas rašė...

lol, va cia tai gera pramoga tokius dalykus paskaitinest!!!

ingasp rašė...

Jei gincijiesi su kvailiu, jis, ko gero, daro ta pati...

aidas rašė...

del Fesabook... tai tik siuolaikine mada ir daugiau nieko..kiek naudinga tiek ir zalinga..man nepatinka...
o motereles pasigincijo graziai.. ir tai dar karta parodo,kad internetas yra viesa erdve ir kita karta gali buti labai negrazu.. cia tau ne kaimyna anapus tvoros iskolioti...

Anonimiškas rašė...

hahahahahaha - ir dar daug hahaha :D ot tai bobų tauškalai. gerų ten perliukų buvo ir pas vieną ir pas kitą :))))) va čia tai lygis ! :))))

vanilla rašė...

baisu :-D uzsiemimu trukumas sakyciau..

Anonimiškas rašė...

oi super, ner lygiu :DDD!!

lin-lina rašė...

Še tau boba devintinės. Kaip internetui - labai korektiškos peštynės. Kaip asmeninių duomenų nevisiškai slepiančiam daiktui - truputį "kvailokos".
Aš, piemenė, sakyčiau, kad nemūsų kartos kačių peštynių būta..

Anonimiškas rašė...

ale pavardziu galejo ir nevisient :)

Ruta rašė...

Skaičiau ir negalėjau patikėti... man irgi 34, bet neįsivaizduoju, kas man turėtų nutikti, kad kitiems aiškinčiau, nuo kelių metų galima prieskoniais ir maisto gamyba domėtis. Totalus košmaras...

Anonimiškas rašė...

Oho...Buvusiai mokytojai pas čerepologa apsilankyt neprošal būtų.

Anonimiškas rašė...

Beje,ieva jatulyte galima klase.lt rast[34m.]-baisi kai karas,prijaucianti olialia pupyciu judejimui...Gal cia ta pati glušė?

Anonimiškas rašė...

bet cia buvo geras :) pamirso net kad reiketu diskutuoti apie prieksoni :D :D

Anonimiškas rašė...

na ir "Pedagoge" :DDDD senai jau toki dialoga beskaiciau. Ir gincas del prieskoniu :DDD wahahaahaaa Na, niekad nebuciau sugalvojus tokio scenarijaus.